Доступність посилання

ТОП новини

В ОБСЄ вітають звільнення Савченко


Директор Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ Майкл Джордж Лінк
Директор Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ Майкл Джордж Лінк

В ОБСЄ вітають звільнення української громадянки Надії Савченко, яку з 2014 року утримували у Росії.

«Я дуже щасливий у зв’язку з новиною про звільнення Надії Савченко. Сподіваюся, що її суворе випробування зможе допомогти кооперації, яка буде необхідна для виконання Мінських домовленостей і завершення конфлікту всередині і навколо України», – мовиться у заяві директора Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ Майкла Джорджа Лінка, опублікованій 25 травня.

«Серйозні суперечки навколо фактів щодо арешту і затримання Савченко, а також щодо суті судового процесу і звинувачень, підкреслили важливість виконання зобов’язань щодо дотримання прав людини і фундаментальних свобод, включаючи верховенства права всіма країнами-членами ОБСЄ», – зазначив Лінк і додав, що не можна забути про інших затриманих.

Раніше у середу ув’язнена у Росії Надія Савченко повернулася в Україну.

Савченко у Росії засудили до 22 років позбавлення волі, звинувативши, зокрема, у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі. Українка і сторона захисту відкидають усі звинувачення. Надія Савченко декілька разів оголошувала голодування, у тому числі і сухе, вимагаючи свого звільнення і повернення в Україну.

18 квітня Голосіївський районний суд у Києві визнав винними Єрофеєва і Александрова, затриманих минулого року в зоні конфлікту на сході України, у веденні агресивних воєнних дій, сприянні діяльності терористичної організації, у вчиненні терористичного акту, що призвів до смерті людини. Суд призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі на строк 14 років з конфіскацією майна. 23 травня вирок російським військовослужбовцям набрав чинності.

На цю ж тему:

25.05.2016
Савченко. Повернення додому. Живий блог

«Дякую, Завдяки вам я вижила! І дякую тим, хто бажав мені зла – на зло я вижила!» – Савченко вже в Україні далі

XS
SM
MD
LG