Доступність посилання

ТОП новини

Опубліковане відео викрадення Ервіна Ібрагімова в анексованому Криму


Ервін Ібрагімов
Ервін Ібрагімов

В інтернеті з’явилося відео викрадення члена виконкому Всесвітнього конгресу кримських татар Ервіна Ібрагімова в Бахчисараї, який зник цієї ночі в анексованому Росією Криму.

Кримська журналістка Айше Умерова, редактор сайту «15 хвилин» опублікувала у Facebook відеозапис, зроблений камерами відеоспостереження, встановленими на фасаді магазину, розташованого поряд із місцем зникнення Ібрагімова.

«Його зупинили імовірно ДПСники, потім намагалися посадити в мікроавтобус, він намагався втекти, але його зловили і закинули в машину. Потім машина виїхала в бік Бахчисарайського водосховища, через лісосмугу», – прокоментувала відеозапис Умерова.

Вранці 25 травня стало відомо про зникнення вночі в Бахчисараї екс-депутата міськради, члена виконкому Всесвітнього конгресу кримських татар Ервіна Ібрагімова. Його автомобіль знайшли покинутим посеред дороги. Зниклий збирався з членами Меджлісу 25 травня вирушити в Судак, де запланований суд над кримськотатарськими активістами.

Після анексії Криму на території півострова почастішали випадки зникнення людей, переважно кримських татар. При цьому в підконтрольному Росії Слідчому комітеті Криму стверджують, що «масових зникнень кримських татар на півострові немає».

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій проти Москви. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG