Доступність посилання

ТОП новини

Євросоюз не пом’якшить санкції проти Росії через звільнення Савченко – Кулеба


Постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба
Постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба

Постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба вважає, що звільнення Росією українки Надії Савченко не буде підставою для скорочення запроваджених Євросоюзом санкцій щодо Москви.

«У ЄС звільнення не сприймають як привід пом’якшувати санкції проти Російської Федерації», – написав Кулеба у Facebook пізно ввечері 25 травня.

«Росія не дала задню у війні. Вона просто програла ще одну битву. Війна триває», – додав дипломат і закликав «прокидатися з думками і діями про тих, хто залишився за ґратами в Росії та Криму». «За них нам ще воювати і воювати», – вказав постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба.

Надія Савченко, яку в Росії ув’язнили на 22 роки, повернулася до Києва 25 травня після того, як її цього дня помилував російський президент Володимир Путін на прохання родичів загиблих журналістів, у причетності до загибелі яких звинувачували Савченко. Водночас до Росії з України прибули двоє російських громадян Олександр Александров і Євген Єрофеєв, затримані минулого року в зоні конфлікту на сході України і засуджені за звинуваченням у веденні агресивних воєнних дій, вчиненні терористичного акту, що призвів до смерті людини. Президент України Петро Порошенко підписав указ про їх помилування 24 травня.

У 2014 році Росія анексувала український Крим. Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

Також Москва заявляє, що не має ніяких зобов’язань за Мінськими угодами, бо підписувала їх не як учасник, а як «гарант», і не має наміру виконувати цих домовленостей.

XS
SM
MD
LG