Доступність посилання

ТОП новини

У Кремлі заявляють про переговори щодо повернення інших українців, яких утримують у Росії


Дмитро Пєсков
Дмитро Пєсков

Речник президента Росії Дмитро Пєсков заявляє про проведення переговорів щодо повернення інших громадян України, яких утримують у Росії.

«Є українські громадяни, які відбувають покарання на території Росії. Цих громадян жодним чином, як і Савченко, не можна було підводити під категорію тих осіб, які згадані у Мінських угодах, ця категорія осіб не має відношення до тих людей, які в цих угодах згадуються», – сказав Пєсков.

«Безумовно, українська сторона ставить питання щодо конкретних прізвищ, ця тема обговорюється», – додав він.

При цьому Пєсков не уточнив прізвищ українців, щодо яких ведуться переговори.

25 травня уповноважена президента із врегулювання конфлікту на Донбасі, перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що до кінця травня українська сторона очікує хороших новин ще стосовно двох громадян України, ув’язнених в Росії. Про це Геращенко сказала журналістам в аеропорту «Бориспіль» після прибуття в Україну народного депутата Надії Савченко, яку утримували в Росії, звинувативши, зокрема, у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі.

Геращенко не уточнила прізвищ українців, проте напередодні вона заявляла, що до кінця травня очікуються позитивні новини з приводу ув’язнених в Росії Надії Савченко, Юрія Солошенка і Геннадія Афанасьєва.

XS
SM
MD
LG