Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат: в Україні є ще затримані російські військові, яких можна обмінювати


Марк Фейгін
Марк Фейгін

Адвокат Надії Савченко Марк Фейгін заявляє, що в Україні є ще затримані російські військові, яких можна обміняти на ув’язнених у Росії українців.

«Необхідно вирішувати всі інші кейси не окремо, як із Савченко. Необхідно вирішувати, щоб віддали не одну Савченко за двох росіян Євгена Єрофеєва і Олександра Александрова, а умовно всіх десятьох (українців) за десятьох утримуваних тут (росіян). Я точно знаю з першоджерела, що тут є ще російські військові, які потрапили в полон під час бойових дій на Донбасі, а це означає, що «обмінний матеріал» є і переговори вести можна», – заявив Фейгін на перс-конференції в Києві.

За даними СБУ, 12 українців ув’язнені на території Росії. У це число не входять іще 12 українців, що перебувають за російськими ґратами в окупованому Криму.

Служба безпеки України неодноразово заявляла про затримання агентів російських спецслужб на території України.

Надія Савченко, яку в Росії ув’язнили на 22 роки, повернулася до Києва напередодні у рамках обміну. 25 травня українку помилував російський президент Володимир Путін на прохання родичів загиблих журналістів, у причетності до загибелі яких звинувачували Савченко. Водночас до Росії з України прибули двоє російських громадян Олександр Александров і Євген Єрофеєв, затримані минулого року в зоні конфлікту на сході України і засуджені за звинуваченням у веденні агресивних воєнних дій, вчиненні терористичного акту, що призвів до смерті людини. Президент України Петро Порошенко підписав указ про їх помилування 24 травня.

XS
SM
MD
LG