Доступність посилання

ТОП новини

МВС: нападником на дружину Турчинова виявився донецький адвокат


Міністерство внутрішніх справ України повідомляє, що встановили особу чоловіка, який 25 травня з ножем напав на дружину секретаря РНБОУ Олександра Турчинова. Ним виявився донецький адвокат Володимир Оленцевич, який раніше оскаржував у суді укази про присвоєння Степанові Бандері й Роману Шухевичу звань Героїв України, намагався оскаржити в суді помилування Юрія Луценка, а також позивався через «незаконне відсторонення Віктора Януковича від влади», заявили в четвер у МВС.

«Також стали відомі деталі вчорашнього нападу. Зловмисник чекав жінку біля її робочого кабінету. Оскільки чоловік орієнтувався на фотокартки з інтернету, де Ганна Турчинова мала коротку зачіску, через погане освітлення він напав на іншого викладача зі схожою зачіскою. Схопивши її за шию, він приставив ніж до горла й звернувся до викладача як до Ганни Володимирівни і порадив не чинити опору. Шокована жінка пояснила, що вона не та, за кого її сприйняв нападник. Зрозумівши, що помилився, зловмисник спробував змінити жертву. Ганна Турчинова, яка стояла поруч, почала кричати», – йдеться в повідомленні МВС.

За даними відомства, охоронець, «скориставшись розгубленістю нападника, вибив у нього ніж, знешкодивши його». Після цього нападника затримала поліція, яку викликала Ганна Турчинова.

За інформацією слідства, Оленцевич напередодні мав контакти із представниками угруповання «ДНР» і з керівниками пропагандистських ЗМІ на тимчасово непідконтрольній території України.

«Під час обшуку в нього знайшли установочні дані на Ганну Турчинову і копія указу в.о. президента України Олександра Турчинова про початок антитерористичної операції. Його нападник планував залишити на місці злочину», – повідомили в МВС.

Про напад на дружину секретаря Ради національної безпеки й оборони України 25 травня, що стався у виші в Києві, де вона працює, повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. За даними поліції, під час нападу ніхто не постраждав, порушена справа за статтею «замах на вбивство».

XS
SM
MD
LG