Доступність посилання

ТОП новини

Савченко: обов’язково піду в Раду 31 травня


Надія Савченко
Надія Савченко

Народний депутат України від «Батьківщина» Надія Савченко планує 31 травня прийти на роботу до Верховної Ради і зняти плакат зі своїм фото, що висить у сесійній залі.

«Я обов’язково піду, це мій робочий день. Мені вже два роки «прогули» ставлять. Я піду, я буду працювати. По-перше, зніму з трибуни себе і повішу плакат (з іншими політв’язнями), щоб так, як пам’ятали, що я сиджу, щоб так пам’ятали і про інших», – сказала Савченко на прес-конференції в Києві.

Вона також заявила, що готова вести переговори з усіма, від кого залежить звільнення українців, які перебувають у заручниках.

«Я заради того, щоб вирвати кожного нашого, готова говорити із самим чортом, якщо це допоможе. Тому я не відкидаю ніяких механізмів. Говорять, що треба це робити політично, не йти на контакт із сепаратистами. Я так не думаю. Я йтиму на контакт з усіма», – заявила Савченко на прес-конференції в Києві в п'ятницю.

Надія Савченко у день свого повернення до України 25 травня заявила, що буде працювати над поверненням додому всіх полонених.

Надія Савченко, яку в Росії ув’язнили на 22 роки, повернулася до Києва напередодні у рамках обміну. 25 травня російський президент Володимир Путін підписав указ про помилування українки на прохання родичів загиблих журналістів, у причетності до загибелі яких звинувачували Савченко. Водночас до Росії з України прибули двоє російських громадян Олександр Александров і Євген Єрофеєв, затримані минулого року в зоні конфлікту на сході України і засуджені за звинуваченням у веденні агресивних воєнних дій, вчиненні терористичного акту, що призвів до смерті людини. Президент України Петро Порошенко підписав указ про їхнє помилування 24 травня.

Раніше Савченко відкидала інкриміновані їй звинувачення, а після оголошення їй вироку в Росії заявила, що провини не визнає, про помилування просити не буде і заборонила робити це своїм адвокатам.

XS
SM
MD
LG