Доступність посилання

ТОП новини

Савченко – Путіну: відчепися від України і не знущайся з росіян


Надія Савченко
Надія Савченко

Українська льотчиця, народний депутат Надія Савченко закликає президента Росії Володимира Путіна «відчепитися від України».

«Відчепися від України і від кожної країни, в яку ти вчепився. Залиш собі своє царство, не мордуй своїх людей, не знущайся над росіянами. Життя два не проживеш. Здохнеш все одно і ми теж помремо. Тому живи гідно, як людина. Перестань не давати жити іншим», – сказала Савченко на прес-конференції в Києві, відповідаючи на запитання про те, що б вона хотіла сказати президентові Росії.

Що Надія Савченко думає про Путіна? (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:09 0:00

Надія Савченко, яку в Росії ув’язнили на 22 роки, повернулася до Києва напередодні у рамках обміну. 25 травня російський президент Володимир Путін підписав указ про помилування українки на прохання родичів загиблих журналістів, у причетності до загибелі яких звинувачували Савченко. Водночас до Росії з України прибули двоє російських громадян Олександр Александров і Євген Єрофеєв, затримані минулого року в зоні конфлікту на сході України і засуджені за звинуваченням у веденні агресивних воєнних дій, вчиненні терористичного акту, що призвів до смерті людини. Президент України Петро Порошенко підписав указ про їхнє помилування 24 травня.

Перебуваючи у СІЗО в Росії, Савченко відкидала інкриміновані їй звинувачення і декілька разів оголошувала голодування, у тому числі сухе, з вимогою звільнити її.

XS
SM
MD
LG