Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську метробудівці вийшли на акцію протесту через невиплату зарплати


У Дніпропетровську десятки працівників ПАТ «Дніпрометробуд» вийшли на акцію протесту проти невиплати заробітної плати.

За словами працівників, їм заборгували гроші, зароблені за 9 місяців.

Зранку ділянку, на якій працюють метробудівці, учасники акції обклеїли плакатами з написами «Дев’ять місяців без зарплати!», «Наші діти хочуть їсти».

Як зазначили мітингувальники, загальна сума заборгованості замовників робіт, у тому числі міста, перед підприємством складає понад 40 мільйонів гривень, з них близько 8 мільйонів гривень мали піти на виплату зарплати робітникам.

Водночас у Дніпропетровській міській раді заявили, що причиною заборгованостей із зарплат у ПАТ «Дніпрометробуд» є фінансові труднощі самого підприємства, а не борги міста з оплати виконаних ним робіт.

Як заявив заступник мера Олександр Санжара, «Дніпрометробуд» – це публічне акціонерне товариство, в якому 95% акцій володіє держава, а ще 5% були продані китайським інвесторам. За його даними, місто винне підприємству «2-3 мільйони гривень», і навіть коли погасить цей борг, фінансове становище «Метробуду» суттєво не зміниться.

«У цього підприємства величезні заборгованості перед ДПЕК, пенсійним фондом, податковою, банками. Їм весь час складно платити зарплату, тому що вони утримують великий штат людей і в них величезні заборгованості. Заборгованість із зарплати – 6,5 мільйона гривень. Навіть якщо місто заплатить за тими актами, які вже підписані, питань зарплати це не вирішить. Більше того, ці гроші повинні будуть йти на погашення тих заборгованостей, які вже має ПАТ», – вважає він.

Тим часом робітники метробудівного підприємства заявили, що цього дня їхня акція обмежиться мітингом біля ділянки, де працюють, в подальшому вони мають намір пікетувати будівлі Дніпропетровської облдержадміністрації та міської ради і навіть виставити під органами влади символічні скриньки «для допомоги «Метробуду».

XS
SM
MD
LG