Доступність посилання

ТОП новини

МОК: 23 атлетів, що брали участь в лондонській Олімпіаді, не пройшли тест на допінг


Міжнародний олімпійський комітет заявляє, що 23 спортсменів, які брали участь в лондонських Олімпійських іграх 2012 року, не пройшли повторного тесту на допінг.

Як повідомив МОК 27 травня, це спортсмени з шести різних країн, вони представляють п’ять різних видів спорту.

МОК провів повторний аналіз на допінг 454 зразків із Олімпіади 2008 року в Пекіні і 265 – з Олімпіади в Лондоні, використовуючи «найсучасніші методи наукового аналізу».

Як заявив президент МОК Томас Бах, таким чином у комітеті хочуть не допустити участі спортсменів, які вживали допінг, в Олімпіаді у Ріо-де-Жанейро, що починається в серпні.

Минулого тижня організація оголосила, що 31 спортсмен, який брав участь в Олімпійських іграх у Пекіні, не пройшов повторного тесту на допінг.

Росія підтвердила, що 14 із них – російські спортсмени, зокрема і ті, хто здобув перемогу на Олімпіаді.

Уряд Росії оголосив про плани ухвалити закон, який передбачатиме кримінальну відповідальність за використання заборонених препаратів для підвищення продуктивності в спорті.

Російським спортсменам наразі вже заборонений доступ на міжнародні змагання з легкої атлетики після оприлюднених у листопаді 2015 року попередніх фактів використання допінгу російськими легкоатлетами.

XS
SM
MD
LG