Доступність посилання

ТОП новини

Слідком Росії почав пошуки зниклого в Криму Ервіна Ібрагімова


Ервін Ібрагімов
Ервін Ібрагімов

Управління Слідчого комітету в анексованому Росією Криму розпочало пошуки зниклого в ніч на 25 травня в Бахчисараї Ервіна Ібрагімова. Про це повідомляє прес-служба відомства.

«Слідчі органи Слідчого комітету Росії в Криму встановлюють місцеперебування Ервіна Ібрагімова. 24 травня 2016 року Ібрагімов пішов з дому і до цього часу його місцеперебування не встановлене. За даним фактом слідчими органами розслідується кримінальна справа, порушена за п. «а, в» ч.2 ст.126 КК Російської Федерації (викрадення людини)», – йдеться в повідомленні.

У повідомленні зазначено прикмети Ервіна Ібрагімова.

Уранці 25 травня стало відомо про зникнення в Бахчисараї в ніч на 25 травня екс-депутата міськради, члена виконкому Всесвітнього конгресу кримських татар Ервіна Ібрагімова. Його машину знайшли покинутою посеред дороги. Приблизно о 23:00 24 травня він зателефонував батькові і запитав про документи на машину. Після цього зв’язок з Ервіном зник і всі спроби додзвонитися йому були безрезультатними.

Пізніше було оприлюднено відео, на якому видно, як чоловіка зупинили, імовірно, співробітники ДПС, потім хотіли посадити в мікроавтобус, він намагався втекти, але його зловили і закинули в машину.

Після анексії Криму на території півострова почастішали випадки зникнення людей, переважно з-поміж кримських татар. При цьому в підконтрольному Росії Слідкомі Криму стверджують, що «масових зникнень кримських татар на півострові немає».

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG