Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко підписав указ про застосування санкцій щодо 17 російських журналістів


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко підписав указ про застосування санкцій щодо російських журналістів.

Як повідомляє прес-служба президента, Порошенко увів у дію рішення РНБО, яким до 31 грудня 2017 року застосовуються персональні санкції до фізичних осіб, які «створюють реальні та потенційні загрози національним інтересам, нацбезпеці, суверенітету і територіальній цілісності України, сприяють терористичній діяльності, призводять до окупації територій».

В санкційний список потрапили, зокрема, генеральний директор телекомпанії «Первый канал» Костянтин Ернст, головний редактор сайту Novorus.info Андрій Сурков, власник холдингу «Правда.Ру» Вадим Горшенін, генеральний директор інформаційного агентства «ТАСС» Сергій Михайлов, колишній генеральний директор телеканалу «LifeNews» Ашот Габрелянов, головний редактор телеканалу «Russia Today» Маргарита Симоньян.

Всього в переліку осіб, які потрапляють під українські санкції, 17 прізвищ.

Кабміну разом зі Службою безпеки України доручено забезпечити реалізацію і моніторинг ефективності санкцій.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

На початку травня Кабмін ініціював скасування персональних санкцій проти російських журналістів, уведених у вересні минулого року, та запропонував запровадити нові. В уряді запропонували до санкційного списку додатково включити окремих керівників російських ЗМІ, що регулярно поширюють антиукраїнську пропаганду та подають неправдиву інформацію про події в Україні.

У вересні минулого року набув чинності указ президента України Петра Порошенка про застосування санкцій проти Російської Федерації. Президент України повідомив, що ці обмежувальні заходи стосуються більш як 400 фізичних та понад 90 юридичних осіб Російської Федерації та інших країн, які причетні до анексії Криму та агресії на Донбасі.

XS
SM
MD
LG