Доступність посилання

ТОП новини

Штайнмаєр закликає покарати винних в обстрілах СММ ОБСЄ на Донбасі


Франк-Вальтер Штайнмаєр
Франк-Вальтер Штайнмаєр

Голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр закликає покарати винних в обстрілах Спостережної моніторингової місії цієї організації, яка працює в Україні.

«Таке насилля проти цивільних, неозброєної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, є неприпустимим.Це сталося на додачу до низки інших перешкод для виконання роботи місії, серед яких і відключення камер спостереження СММ у районі Донецького аеропорту. Такі дії підривають наші спільні зусилля для тривалого припинення вогню», – мовиться у заяві Штайнмаєра, оприлюдненій ввечері 27 травня.

«Я закликаю всі сторони дотримуватися домовленостей. Всі сторони мають гарантувати безпеку спостерігачів ОБСЄ і забезпечити їм повний доступ до всіх регіонів конфлікту. Всі винні у нападі на спостерігачів мають понести відповідальність», – наголосив Франк-Вальтер Штайнмаєр.

Раніше у п’ятницю перший заступник голови СММ ОБСЄ Александр Гуґ заявив, що патруль спостережної місії потрапив під обстріл зі стрілецької зброї біля Авдіївки і Ясинуватої. За його словами, ніхто не постраждав.

Раніше сьогодні сепаратисти з угрупування «ДНР» заявили, що спостерігачі місії ОБСЄ, представники СЦКК в районі Авдіївки потрапили під обстріл. У цьому обстрілі вони звинуватили українських військових.

У штабі АТО наразі ці звинувачення не коментували, водночас раніше повідомляли, що з настанням сутінок підтримувані Росією бойовики обстрілювали позиції українських військових поблизу Авдіївки та Опитного з великокаліберних кулеметів, гранатометів та 82-міліметрових мінометів, згодом – з мінометів калібру 120 міліметрів.

XS
SM
MD
LG