Доступність посилання

ТОП новини

У НАБУ підтвердили отримання документів щодо «чорної каси» Партії регіонів


Артем Ситник
Артем Ситник

Голова Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник підтвердив отримання документів щодо «чорної каси» Партії регіонів.

«27 травня у другій половині дня документи отримані», – сказав Ситник агентству «Інтерфакс».

Колишній перший заступник голови СБУ Віктор Трепак в інтерв’ю «Дзеркалу тижня», опублікованому 28 травня, заявив, що передав до НАБУ документи, які підтверджують незаконні виплати Партією регіонів готівки низці колишніх і нинішніх високопосадовців.

За його словами, йдеться про так звану «чорну бухгалтерію» Партії регіонів із загальними виплатами на суму близько 2 мільярдів доларів.​

Віктор Трепак
Віктор Трепак

​«Серед фігурантів цих матеріалів – посадові особи найвищого рівня, міністри та керівники відомств, народні депутати, відомі політики, громадські діячі, представники міжнародних організацій, судді, у тому числі найвищих судових інстанцій. Отримувачами хабарів були представники багатьох політичних партій, як провладних, так і опозиційних», – зазначив Трепак.

В інтересах слідства він відмовився називати прізвища чиновників та політиків, які фігурують у документах, а також обставини, за яких вони отримували гроші.

XS
SM
MD
LG