Доступність посилання

ТОП новини

Минулої доби на Донбасі загинув український військовий – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

Упродовж минулої доби на Донбасі загинув один український військовий, поранених немає, повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

«Це сталося на маріупольському напрямку під час бойової сутички з диверсійно-розвідувальною групою противника, що намагалася зайти у тил наших військових, але вчасно була виявлена, були вжиті заходів для її знешкодження», – сказав Лисенко 28 травня на брифінгу у Києві.

Раніше у суботу у штабі української воєнної операції повідомили, що упродовж минулої доби підтримувані Росією сепаратисти 40 разів обстріляли позиції українських військових на Донбасі, застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями важке озброєння, зокрема і систему залпового вогню «Град».

В угруповання «ДНР» заявляють, що вночі українські військові з важкої артилерії обстріляли мікрорайон Азотний Куйбишевського району Донецька, у результаті чого легко поранений був місцевий житель.

В угруповання «ЛНР» кажуть, що упродовж минулої доби Збройні сили України 6 разів обстрілювали їхні позиції у районі сіл Калинове та Лозове, використовуючи 120-міліметрові міномети.

Угруповання «ЛНР» і «ДНР» визнані в Україні терористичними.

Наприкінці квітня Тристороння контактна група ухвалила заяву, в якій підтримала намір усіх учасників Мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню на Донбасі з настанням Великодня і травневих свят. Режим повного припинення вогню мав настати з 30 квітня 2016 року. Попередні аналогічні домовленості були укладені в січні, але тоді бойові дії не припинилися.

На засіданні Тристоронньої контактної групи 18 травня сторонам не вдалося досягти якихось домовленостей.

XS
SM
MD
LG