Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики на Донбасі атакують переважно в темряві – штаб


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Штаб української воєнної операції на Донбасі інформує, що підтримувані Росією бойовики здійснили до 18:00 28 травня 16 обстрілів позицій українських військових. Лише двічі сепаратисти застосували зброю у світлу пору доби, це сталося під Широкиним на Маріупольському напрямку, решта обстрілів відбулася вночі.

«Бойовики з артилерійських систем калібру 122 міліметри декілька разів вели вогонь по наших укріпленнях поблизу Опитного та Авдіївки. Біля Новотроїцького били з 82-міліметрових мінометів», – ідеться в повідомленні.

Обстріли зі стрілецької зброї зафіксовані в районі Красногорівки, Верхньоторецького та Гранітного.

«На Луганщині бойовики обстрілювали з зенітних установок і озброєння БМП наші опорні пункти поблизу Новозванівки, а неподалік Станиці Луганської та Степного били з гранатометів різних систем», – додають у штабі.

В угрупованні «ДНР» удень 28 травня заявили, що Збройні сили України за минулу добу 266 разів обстріляли контрольовану бойовиками територію. Під вогнем, за даними сепаратистів, опинилися розташовані неподалік Донецька Ясинувата, Докучаєвськ, Зайцеве поблизу Горлівки, кілька населених пунктів на півдні контрольованої угрупованням території, а також північні й західні околиці Донецька.

В угрупованні «ЛНР» українських військових звинуватили в шести обстрілах упродовж минулої доби. Під вогнем, за цими повідомленнями опинилися села Калинівка, Лозове та Раївка.

Наприкінці квітня Тристороння контактна група ухвалила заяву, в якій підтримала намір усіх учасників Мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню на Донбасі з настанням Великодня і травневих свят. Режим повного припинення вогню мав настати з 30 квітня 2016 року. Попередні аналогічні домовленості були укладені в січні, але тоді бойові дії не припинилися.

На засіданні Тристоронньої контактної групи 18 травня сторонам не вдалося досягти якихось домовленостей.

XS
SM
MD
LG