Доступність посилання

ТОП новини

Воїни представили на День Києва літературну прем’єру «Війна і Любов»


Бард Олексій Бик та письменник Олексій Капранов на Дні Києва, 28 травня 2016 року
Бард Олексій Бик та письменник Олексій Капранов на Дні Києва, 28 травня 2016 року

На святкуванні Дня Києва на літературній сцені українські митці – учасники бойових дій на сході країни представили літературно-музичну програму «Війна і любов». Як повідомив Радіо Свобода ініціатор програми «Літературна сцена Дня Києва», письменник і видавець Віталій Капранов, кияни вперше отримали змогу почути в єдиній програмі пісні й поетичні твори, написані або у зоні проведення АТО, або під враженням від воєнних дій на Донбасі.

«Війна впливає на кожну людину, тож вірші і пісні, написані українськими митцями – учасниками АТО є не просто мистецтвом, а й емоційною фіксацією, переживанням подій, точніше боїв, в яких вони брали участь. До того ж, цього року під час Дня Києва ми вперше відкрили літературну сцену та невеличкий книжковий ярмарок, на якому представлені твори сучасної української літератури», - зазначив Капранов.

Свої вірші на військову тематику читали письменники Сергій Пантюк та Олена Задорожна, бард Олексій Бик, який є бійцем Добровольчого українського корпусу («Правий сектор»).

На літературній сцені також звучали вірші про «київський поетичний пульс», присвячені столиці України.

XS
SM
MD
LG