Доступність посилання

ТОП новини

Повторні допінг-тести 8 російських олімпійців Лондона є позитивними – МОК


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) повідомив, що повторні тести восьми російських учасників Олімпіади 2012 року в Лондоні показали позитивний результат на допінг.

Олімпійський комітет Росії заявив на своєму веб-сайті 28 травня, що він отримав повідомлення, але не назвав спортсменів, спійманих на вживанні заборонених препаратів. Російська сторона вказала, що не робитиме це доти, доки результати повторних проб не будуть підтверджені. Це станеться, ймовірно, в червні.

Раніше цього тижня Росія підтвердила позитивні допінг-тести 14своїх учасників Олімпійських ігор у Пекіні в 2008 році, але прізвища також вказувати не стала.

Нові докази вживання росіянами допінгу оприлюднені в час, коли Росія намагається зробити все, щоб її спортсмени були допущені до участі в Олімпійських іграх у бразильському Ріо-де-Жанейро в серпні.

Зокрема, міністр спорту Росії Віталій Мутко заявляє, що його країна зробила «все можливе», щоб гарантувати відновлення повноправного членства Всеросійської федерації легкої атлетики в Міжнародній асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF). Мутко розповів державному спортивному телеканалу «Матч ТВ» 28 травня, що IAAF ухвалить рішення щодо цього 17 червня, і він сподівається, що «здоровий глузд візьме гору».

XS
SM
MD
LG