Доступність посилання

ТОП новини

В уряді вирішили перевірити всі будинки для літніх людей в Україні


На місці пожежі
На місці пожежі

У Кабінеті міністрів вирішили перевірити всі будинки для літніх людей в Україні після пожежі в одному з таких закладів на Київщині 29 травня, внаслідок якої загинули 17 людей.

Уряд України 30 травня проводить позачергове засідання у зв’язку з трагедією. На засіданні була створена спеціальна комісія для з’ясування обставин пожежі, її очолив віце-прем’єр – міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Геннадій Зубко.

Через місяць урядова комісія має відзвітувати про результати своєї роботи. Мінекономіки на своїй сторінці в соціальній мережі Twitter повідомило, що 1 червня комісія поінформує уряд «про реальний стан справ» у селі, де сталася пожежа.

Національна поліція також створила слідчо-оперативну групу для з’ясування обставин пожежі.

Трагедія сталася вночі 29 травня у селі Літочки Броварського району Київщини в будинку, в якому приватний підприємець влаштував старечий дім, де пенсіонери, уклавши договір, жили під доглядом. На час виникнення пожежі в будинку було 35 людей. Загинули 17 людей, 18 – вдалося врятувати, 5 із них шпиталізували.

Причини пожежі на цей час невідомі. Власника будинку затримали. Слідчі поліції Київської області відкрили провадження за статтею Кримінального кодексу про порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки.

Крім того, поліція перевіряє відповідність законодавству роботи цього закладу і заходів догляду за людьми, що жили в ньому.

XS
SM
MD
LG