Доступність посилання

ТОП новини

Поліція виключає ймовірність підпалу будинку для літніх людей на Київщині


На місці пожежі
На місці пожежі

У Національній поліції України виключають, що пожежа у будинку для літніх людей на Київщині, внаслідок якої загинули 17 людей, була спровокована підпалом.

Як заявив виконувач обов’язків керівника Головного управління Національної поліції в Київській області Дмитро Головін, у поліції є декілька версій того, що сталося, але «підпалу як такого там не було».

«Призначена пожежна-технічна експертиза, пожежно-будівельна експертиза, комплексна експертиза, яка дасть нам точний результат, через що сталося займання. За попередньою версією, це можлива несправність телевізора... Друге – проводка», – сказав Головін.

Трагедія сталася вночі 29 травня у селі Літочки Броварського району Київщини в будинку, в якому приватний підприємець влаштував старечий дім, де пенсіонери, уклавши договір, жили під доглядом. На час виникнення пожежі в будинку було 35 людей. Загинули 17 людей, 18 – вдалося врятувати, п’ятьох шпиталізували з опіками.

(Відео ГУНП в Київській області)

Причини пожежі на цей час невідомі. Власника будинку затримали. Слідчі поліції Київської області відкрили провадження за статтею Кримінального кодексу про порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки.

Крім того, поліція перевіряє відповідність законодавству роботи цього закладу і заходів догляду за людьми, що жили в ньому.

XS
SM
MD
LG