Доступність посилання

ТОП новини

Лисенко: на Донбасі минулої доби загинули 3 військових, 8 – поранені


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

Троє українських військовослужбовців загинули за минулу добу в зоні конфлікту на сході України внаслідок бойових дій, ще вісім були поранені, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

«Це сталося на донецькому і маріупольському напрямках», – сказав Лисенко.

За його словами, єдиним напрямком, на якому бойовики не відкривали вогню, був луганський напрямок.

Сепаратисти з угруповання «ДНР», що контролюють частину Донецької області, звинувачують українських військових в обстрілі Докучаївська, внаслідок чого, за їхніми даними, пошкоджені п’ять будинків і фабрика. Крім того, в угрупованні «ДНР» заявляють, що були обстріляні їхні позиції на Горлівському, Маріупольському і Донецькому напрямках. При цьому про постраждалих не повідомляють.

В угрупованні «ЛНР», яке контролює частину Луганської області, також заявляють про обстріли з боку українських військових у районі сіл Логвинове, Калинівка, Лозове і Молодіжне. За повідомленням, втрат не було.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже багато разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушується, в тому числі й із застосуванням важких озброєнь, що мали бути відведені. Сторони звинувачують у порушеннях одна одну й заперечують звинувачення на свою адресу.

XS
SM
MD
LG