Доступність посилання

ТОП новини

Лукаш заявляє, що ГПУ зупинила досудове розслідування проти неї


Олена Лукаш
Олена Лукаш

Слідчий Генеральної прокуратури України припинив досудове розслідування стосовно екс-міністра юстиції Олени Лукаш, її колишніх заступників і екс-директорів департаментів Мін’юсту за підозрою в розкраданні коштів і службовому підробленні.

«У ГПУ знову буксують: розслідування стосовно мене знову зупинено. Це такий процесуальний трюк, коли ну дуже потрібно потягнути час. Терміни наближаються до завершення, а перспектива знайти «хоч щось» туманна як ніколи», – написала Лукаш на сторінці у Facebook.

Вона також виклала фотокопію постанови Генпрокуратури (від 19 травня) про припинення досудового розслідування.

У ГПУ ситуацію поки що не коментували.

За даними Генпрокуратури, екс-міністру юстиції Олені Лукаш повідомили про підозру у заволодінні 2,5 мільйона гривень з державного бюджету України і вчиненні службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки.

У листопаді 2015 року Печерський райсуд Києва вирішив заарештувати на два місяці Лукаш з можливістю внесення застави у 5 мільйонів 115 тисяч 600 гривень. Згодом заставу за Лукаш внесли, її звільнили з СІЗО, одягнувши електронний браслет. Пізніше їй також повернули її закордонний паспорт, а також заставу.

XS
SM
MD
LG