Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокурор: справу Лукаш відновлять


Олена Лукаш
Олена Лукаш

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявляє, що кримінальне провадження стосовно екс-міністра юстиції Олени Лукаш відновлять.

«Я б на місці пані Лукаш так швидко б не радів, це тимчасовий захід. Ми очікуємо на відповідь від однієї з державних установ, після чого слідчий ухвалить законне рішення», – сказав Луценко.

30 травня Лукаш заявила, що Генеральна прокуратура України зупинила досудове розслідування стосовно неї, її колишніх заступників і екс-директорів департаментів Мін’юсту за підозрою в розкраданні коштів і службовому підробленні.

Вона також виклала фотокопію постанови Генпрокуратури (від 19 травня) про припинення досудового розслідування.

Досудове слідство у цьому провадженні вже було припинене. У березні цього року Генпрокуратура поновила слідство у справі Лукаш.

У листопаді 2015 року Печерський райсуд Києва вирішив заарештувати на два місяці Лукаш з можливістю внесення застави у понад п’ять мільйонів гривень. Згодом заставу за Лукаш внесли, її звільнили з СІЗО, одягнувши електронний браслет. Пізніше їй також повернули її закордонний паспорт, а також заставу.

За даними Генпрокуратури, екс-міністру юстиції Олені Лукаш повідомили про підозру у заволодінні 2,5 мільйона гривень з державного бюджету України і вчиненні службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки.

XS
SM
MD
LG