Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики на Донбасі здійснили 21 обстріл українських позицій – штаб


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Штаб української воєнної операції на Донбасі заявляє, що підтримувані Росією сепаратисти 30 травня здійнили 21 обстріл позицій українських військових. Це на чотири обстріли менше, ніж 29 травня.

За цими даними, обстріли з застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 міліметрів тривали в районі Верхньоторецького, Новобахмутівки, Красногорівки та Опитного.

Поблизу Авдіївки та Невельського бойовики вели вогонь зі стрілецької зброї, гранатометів різних систем та 82-міліметрових мінометів. Обстріли відбувалися і на інших ділянках фронту, заявляють у штабі.

«Черговим доказом того, що Росія постачає зброю та боєприпаси бойовикам, є захоплений в бойовому зіткненні з диверсійно-розвідувальною групою ворога сучасний піхотний вогнемет, що прийнятий на озброєння Збройних сил Росії», – стверджують українські військові. Вони пов’язують збільшення кількості обстрілів та знаходження на території України сучасної російської зброї з прибуттям чергового російського «гумконвою».

В угрупованні «ДНР» звинувачують Збройні сили України в обстрілах Ясинуватої та Докучаєвська, а також околиць Горлівки та Донецька.

В угрупованні «ЛНР» ще немає повідомлень про події минулої доби.

Наприкінці квітня Тристороння контактна група ухвалила заяву, в якій підтримала намір усіх учасників Мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню на Донбасі з настанням Великодня і травневих свят. Режим повного припинення вогню мав настати з 30 квітня 2016 року. Попередні аналогічні домовленості були укладені в січні, але тоді бойові дії не припинилися.

На засіданні Тристоронньої контактної групи 18 травня сторонам не вдалося досягти якихось домовленостей.

XS
SM
MD
LG