Доступність посилання

ТОП новини

На «Ехо Москви» прийшла поліція через справу проти Навального


Олексій Венедиктов
Олексій Венедиктов

Головний редактор «Еха Москви» Олексій Венедиктов повідомив, що на радіостанцію прийшли співробітники поліції Росії, щоб допитати головного редактора сайту в зв’язку з кримінальною справою проти російського опозиціонера Олексія Навального.

Пізніше сам Навальний повідомив у Twitter про виклик на допит у зв’язку з кримінальною справою про наклеп.

19 травня стало відомо про те, що поліція Москви порушила кримінальну справу про наклеп проти опозиціонера Олексія Навального. Справу порушили за заявою колишнього слідчого МВС Росії Павла Карпова, внесеного до санкційного «списку Магнітського». Приводом стали згадки Навального в інтернеті фільму «Каста недоторканних», в якому йдеться про причетність слідчого у відставці до смерті юриста фонду Hermitage Capital Сергія Магнітського.

У заяві Карпов підкреслює, що рішенням московського суду від 10 березня згадані у фільмі відомості були визнані такими, що не відповідають дійсності і принижують його честь і гідність. Однак Навальний, за словами Карпова, продовжував поширювати статті із зображенням цих роликів і посилання на них на своєму сайті і на сайті «Еха Москви».

Олексій Навальний – засновник Фонду боротьби з корупцією, неодноразово публікував викривальні матеріали про високопосадовців. Попередні кримінальні переслідування щодо нього опозиціонер пов’язував із громадською і політичною діяльністю.

XS
SM
MD
LG