Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада закликала ЄС щонайшвидше схвалити безвізовий режим для українців


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Верховна Рада України закликала керівні установи Європейського союзу й парламенти та керівництво держав-членів ЄС щонайшвидше завершити всі юридичні процедури для схвалення безвізового режиму для українських громадян уже найближчим часом, до літніх канікулів.

Український парламент також заявив, що з огляду на завершення виконання Україною всіх критеріїв Плану дій щодо лібералізації Євросоюзом візового режиму для українських громадян до України в цьому контексті не повинно висуватись ніяких додаткових умов, а прогрес кожної країни у сфері безвізового діалогу з ЄС має оцінюватися окремо і неупереджено.

У Європейському союзі у принципі схвалили надання громадянам України, що мають біометричні паспорти, права на безвізові короткотермінові (до 90 днів протягом кожних 180 днів) поїздки до країн «шенгенської зони» без права працевлаштування. Тепер це рішення Європейської комісії мають схвалити Європейський парламент і Рада ЄС. Останнім часом залунали припущення, що цей процес може бути дещо затриманий і через кризу з мігрантами, і через референдум у Великій Британії щодо виходу з ЄС. Офіційно в Євросоюзі про це мови немає. В уряді України розраховують на практичне запровадження безвізового режиму України з Європейським союзом на початку осені.

XS
SM
MD
LG