Доступність посилання

ТОП новини

Через право власності на Дніпропетровський військовий шпиталь призначений новий розгляд – суд


Через право власності на Дніпропетровський військовий шпиталь призначений новий суд – інформацію про це підтвердили у Дніпропетровському апеляційному господарському суді, де розглядатиметься позов.

Як уточнили активісти-захисники шпиталю, це результат того, що банк-власник подав апеляцію, щоб оскаржити рішення господарського суду про повернення шпиталю у власність держави.

«ВТБ-банкові» в апеляції було відмовлено, але апеляційна справа від казахстанського «БТА-банку», якому російський встиг перепродати шпиталь, буде розглядатись», – повідомила керівник ініціативної групи громадських активістів, волонтерка шпиталю Людмила Кострюкова.

За її даними, судове слухання призначене на 6 червня.

19 квітня 2016 року Господарський суд Дніпропетровської області ухвалив повернути Дніпропетровський військовий шпиталь, який перебував у приватній власності комерційного банку, у власність держави.

Через оборудку 8-річної давнини майно Дніпропетровського військового шпиталю кілька років перебувало під заставою в російського банку.

2007 року профільне міністерство уклало угоду з приватною фірмою про спорудження нового сучасного шпиталю у віддаленому районі Дніпропетровська, взамін фірма забирала собі землю й споруди чинного шпиталю практично в центрі міста. Однак ніякого нового лікувального закладу «інвестор» не збудував, натомість перепродав майно іншій приватній фірмі, а та заклала шпиталь у ПАТ «ВТБ-Банк», український підрозділ російського «Банку ВТБ». Кілька років юристи намагались через суди визнати оборудки зі шпиталем недійсними й повернути комплекс у державну власність.

У червні 2015 року стало відомо, що комплекс військового шпиталю у Дніпропетровську повертається у державну власність. Таке рішення ухвалив Господарський суд Дніпропетровської області, задовольнивши позов, поданий Фондом держмайна України спільно з Міністерством оборони. Однак 10 лютого 2016 року Вищий апеляційний суд скасував рішення судів попередніх інстанцій про повернення військового шпиталю в державну власність і повернув справу на розгляд до Дніпропетровського господарського суду.

Дніпропетровський військовий шпиталь – базовий медичний заклад лікування поранених на сході України бійців.

XS
SM
MD
LG