Доступність посилання

ТОП новини

Поліція Чехії повідомила про арешт п’яти українців за підробку документів


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

У Чехії поліція повідомила про затримання групи іноземців, підозрюваних у підробці документів. П’ятьох із цієї організованої групи, громадян України, суд узяв під варту, мовиться в повідомленні Відділу боротьби з організованою злочинністю поліції Чехії.

За цим повідомленням, ця організована група підробляла паспорти, громадянські і водійські посвідчення Литви й розповсюджувала ці підробки в самій Чехії й інших країнах, як правило, серед іноземців із третіх країн, що не мали права на перебування в Європейському союзі.

Операцію затримання здійснили 18 травня одночасно у столиці Празі і ще п’яти містах Чехії. Десять затриманих «із країн колишнього СРСР» віком від 28 до 46 років були офіційно звинувачені в підробці державних документів і пособництві в нелегальному перебуванні на території країни. Вже згадані п’ятеро українців, що були у складі цієї групи, чекатимуть на суд під вартою. Якщо вина затриманих буде доведена, їм може загрожувати позбавлення волі на термін до 10 років.

Крім того, повідомила поліція, в перебігу операції затримали й іще сім іноземців, що перебували в Чехії нелегально саме з підробленими цією групою литовськими документами.

Детективи Відділу боротьби з організованою злочинністю поліції Чехії працювали над справою два роки, мовиться в повідомленні.

У понеділок поліція Чехії повідомляла про затримання трьох учасників іншої групи, що займалася підробкою документів, і серед них теж був громадянин України.

XS
SM
MD
LG