Доступність посилання

ТОП новини

Лещенко закликає засудити членів ЦВК й інших фігурантів «чорної каси» Партії регіонів


Лещенко закликає засудити членів ЦВК й інших фігурантів «чорної каси» Партії регіонів
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:13 0:00

Лещенко закликає засудити членів ЦВК й інших фігурантів «чорної каси» Партії регіонів

Українська влада і правоохоронні органи повинні якнайшвидше притягти до відповідальності посадовців, які фігурують у «чорній бухгалтерії» Партії регіонів, передовсім – звільнити членів Центральної виборчої комісії, які могли отримувати хабарі від минулої влади, заявив з трибуни парламенту депутат від «БПП» Сергій Лещенко.

«Тіньову бухгалтерію мають всі партії, але лише Партія регіонів записала ці видатки і зберегла для майбутніх поколінь. Ці витрати вражають масштабами і цинізмом. Зокрема, підкуповували ЦВК і платили депутатам по 50 тисяч доларів за голосування», – сказав Лещенко.

31 травня видання «Українська правда» оприлюднило записи, які нібито свідчать про тіньові витрати Партії регіонів, згідно з якими, у другому півріччі 2012 року через «чорну бухгалтерію» було витрачено 66 мільйонів доларів.

У звітності фігурують і видатки на Центральну виборчу комісію, зокрема – на її нинішнього голову (а тоді – члена ЦВК) Михайла Охендовського.

У ЦВК інформацію про ймовірні зв’язки з Партією регіонів її членів назвали спробою зриву довиборів у семи округах, запланованих на 17 липня.

Сам Михайло Охендовський у вівторок заявив, що ніколи не брав хабарі і їздив у відрядження лише від ЦВК.

30 травня Національне антикорупційне бюро України почало розслідування на підставі заяви екс-заступника голови Служби безпеки України Віктора Трепака про «чорну бухгалтерію» Партії регіонів.

Напередодні в інтерв’ю виданню «Дзеркало тижня. Україна» Трепак заявив, що передав до НАБУ документи, які підтверджують незаконні виплати Партією регіонів готівки низці колишніх і нинішніх високопосадовців.

За його словами, йдеться про так звану «чорну бухгалтерію» Партії регіонів із загальними виплатами на суму близько 2 мільярдів доларів.

XS
SM
MD
LG