Доступність посилання

ТОП новини

Під Радою мітингували з вимогою створити антикорупційний суд


Біля Верховної Ради України, де триває засідання, мітингували з вимогою забезпечити функціонування антикорупційного суду.

На акцію зібралися близько 20 активістів Центру протидії корупції.

Як заявляють активісти, «зміни до закону про судоустрій створюють антикорупційний суд на папері, а в реальності – відтерміновують появу нового антикорупційного суду та суддів на невизначений строк».

На їхню думку, внесений до парламенту президентом Петром Порошенком законопроект «Про судоустрій і статус суддів» не містить конкретних строків, коли має запрацювати цей суд, не визначає кваліфікаційні вимоги суддів, які в ньому працюватимуть, і не закріплює процедуру проведення конкурсу на посади антикорупційних суддів.

«Активісти, які брали участь у розробці нової редакції закону про судоустрій, наполягають на тому, щоб необхідні для якнайшвидшого запуску роботи антикорупційного суду зміни були внесені в текст законопроекту між першим і другим читанням», – йдеться у заяві учасників акції.

30 травня міністр юстиції України Павло Петренко заявив, що спеціалізований Вищий антикорупційний суд буде створений після внесення змін до Конституції в частині правосуддя і введення в дію нової редакції закону «Про судоустрій і статус суддів».

2 лютого Верховна Рада затвердила проект судової реформи в першому читанні.

31 травня президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради України законопроект про судоустрій і статус суддів і визначив цей документ як невідкладний.

XS
SM
MD
LG