Доступність посилання

ТОП новини

Міні-саміт Україна-ЄС відбудеться 27 червня в Брюсселі – Єлісєєв


Костянтин Єлісєєв
Костянтин Єлісєєв

Консультації високого рівня за участі керівництва України і Європейського союзу відбудуться 27 червня цього року в Брюсселі, повідомив заступник голови Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв.

«Ми очікуємо, що в цих консультаціях візьмуть участь три лідери ЄС – президент Європейської ради Дональд Туск, президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер і президент Європарламенту Мартін Шульц», – повідомив він в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна».

За словами Єлісєєва, у зустрічі очікується участь головних єврокомісарів – єврокомісара з питань європейської політики сусідства і розширення Йоганнеса Гана, віце-президента Єврокомісії з питань Енергетичного союзу Мароша Шефчовича і віце-президента Єврокомісії – верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріки Могеріні.

«Добре, що такий формат зустрічей стає традицією, адже зустріч в аналогічному форматі відбулася в грудні минулого року. Я нагадаю, що результатом попереднього засідання було остаточне узгодження всіх нюансів, пов’язаних з визнанням виконання Україною критеріїв для безвізового режиму з ЄС», – сказав заступник голови Адміністрації президента.

Він розповів, що одним із ключових завдань майбутньої зустрічі буде «звіряння годинників» у проходженні в інституціях ЄС процедури розгляду питання безвізового режиму для громадян України.

«Також важливим аспектом є те, що консультації відбудуться напередодні засідання Європейської ради, на якому обговорюватимуть питання санкцій проти Російської Федерації у зв’язку з агресією проти України. І ми хочемо використати цю можливість для того, щоб сприяти досягненню єдності країн ЄС і домогтися продовження секторальних санкцій проти Росії», – наголосив Єлісєєв.

У квітні Єлісєєв повідомляв, що саміт Україна – Європейський союз, який був запланований на 19 травня в Брюсселі, перенесли на вересень 2016 року.

XS
SM
MD
LG