Доступність посилання

ТОП новини

НАБУ викликало на допит Лещенка


Сергій Лещенко
Сергій Лещенко

Національне антикорупційне бюро має намір допитати депутата Верховної Ради від фракції «Блок Петра Порошенка» Сергія Лещенка у зв’язку з оприлюдненням «чорної бухгалтерії» Партії регіонів. Про це Лещенко написав на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, допит запланований на 17:00 3 червня.

«Буду радий допомогти, чим зможу. Зокрема – передам поштовий конверт, у якому до мене потрапили документи тіньової каси Партії регіонів. Факт виклику на допит для мене – честь, а не політичні переслідування, як люблять розповідати деякі політики», – написав Лещенко.

Керівник бюро Артем Ситник 1 червня повідомив, що також будуть допитані всі особи, що фігурують у «чорній бухгалтерії».

31 травня видання «Українська правда» оприлюднило записи, які нібито свідчать про тіньові витрати Партії регіонів, згідно з якими, у другому півріччі 2012 року через «чорну бухгалтерію» було витрачено 66 мільйонів доларів.

Автори публікації, депутат із БПП Сергій Лещенко і головний редактор «Української правди» Севгіль Мусаєва-Боровик, розповідають: так звану «чорну бухгалтерію» Партії регіонів отримали від анонімного джерела.

30 травня Національне антикорупційне бюро України почало розслідування на підставі заяви екс-заступника голови Служби безпеки України Віктора Трепака про «чорну бухгалтерію» Партії регіонів.

Раніше в інтерв’ю виданню «Дзеркало тижня. Україна» Трепак заявив, що передав до НАБУ документи, які підтверджують незаконні виплати Партією регіонів готівки низці колишніх і нинішніх високопосадовців. За його словами, йдеться про так звану «чорну бухгалтерію» Партії регіонів із загальними виплатами на суму близько 2 мільярдів доларів.

XS
SM
MD
LG