Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада розглядає зміни до Конституції щодо судочинства


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Український парламент взявся до розгляду змін до Конституції України в частині правосуддя, які раніше парламент підтримав у першому читанні, після чого його доопрацювали українські й західні експерти.

Заступник голови Адміністрації президента Олексій Філатов наголосив, що конституційні зміни є продуктом роботи експертного середовища і що їх схвалила «Венеційська комісія».

«Це деполітизація суддівської влади, створення відповідальної суддівської влади й очищення системи правосуддя. Взяття під варту або ж призначення судді безстроково – подібні питання вирішує неполітична Вища рада правосуддя. Підставою для звільнення судді з посади стає невідповідність способу життя і рівня доходів», – озвучив зміст конституційних змін представник Адміністрації президента.

Водночас депутат від БПП Світлана Заліщук обурилася тим, що проект конституційних змін відкладає ратифікацію Україною Римського статуту на три роки.

Раніше сьогодні Верховна Рада підтримала 281 голосом законопроект про судоустрій і статус суддів, який має на меті реалізувати зміни до Конституції в частині судової реформи.

XS
SM
MD
LG