Доступність посилання

ТОП новини

МЗС України спрощує умови оформлення віз для іноземців


Міністерство закордонних справ України з 1 червня 2016 року розпочало впровадження інформаційно-телекомунікаційної системи «Віза», що спростить візові процедури, повідомляє департамент консульської служби МЗС України на офіційній сторінці у Facebook.

За повідомленням, 10 закордонних дипломатичних установ України і оперативний відділ Департаменту консульської служби МЗС у міжнародному аеропорту «Бориспіль» вже здійснюють оформлення українських віз засобами цієї системи.

«Зазначене нововведення спрямоване на створення прозорих і доступних умов оформлення віз, спрощення візових процедур та забезпечення дієвого контролю за видачею віз українськими консулами», – йдеться в повідомленні.

Зокрема, за даними МЗС, у посольствах України в Австралії, В’єтнамі, Ізраїлі, Малайзії, Молдові, Польщі, Росії, США, Франції і генконсульстві в Шанхаї іноземці вже мають можливість зареєструвати візове клопотання он-лайн і призначити дату подання документів у дипломатичній установі України без необхідності очікування в черзі.

«До кінця цього року заплановано введення нового порядку оформлення українських віз у всіх дипломатичних установах України за кордоном», – поінформували в Департаменті консульської служби МЗС.

Крім того, у МЗС додали, що завершують роботу над внесенням змін до візового законодавства України, спрямованих на створення максимально сприятливих умов оформлення віз для іноземців, які планують в’їхати до України.

На початку цього року у Міністерстві закордонних справ України заявили, що готують нову редакцію правил оформлення віз для в’їзду в Україну іноземцям та особам без громадянства.

XS
SM
MD
LG