Доступність посилання

ТОП новини

Пайєтт вітає ухвалення змін до Конституції у частині судової реформи: це історичний день


Джеффрі Пайєтт
Джеффрі Пайєтт

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт вітає затвердження Верховною Радою судової реформи і заявляє про готовність США підтримати її реалізацію для перетворення судової влади України на незалежну інституцію.

«Історичний день. Вітаємо затвердження Радою конституційних поправок щодо судової реформи; великий крок вперед на європейському шляху України», – написав Пайєтт у Twitter.

Раніше сьогодні Верховна Рада України внесла зміни до Конституції в частині судочинства й ухвалила в цілому закон «Про судоустрій і статус суддів».

Водночас група організацій, що об’єдналися у платформу «Правозахисний порядок денний», виступила із зауваженнями перед розглядом 2 червня Верховною Радою проекту змін до Конституції в частині правосуддя. У листі, який отримало Радіо Свобода, вони вказують, що частина пропонованих законодавчих новел «дасть можливість парламенту і уряду самостійно вирішувати, що означає та чи інша норма Конституції».

«Правозахисні організації звертаються до парламенту із проханням врахувати запропоновані вище пропозиції. Для цього зібрати належну кількість підписів під поправками до проекту, зареєструвати як законопроект, направити їх на розгляд Конституційного суду України та після його отримання ухвалити в цілому», – наголошують правозахисники.

XS
SM
MD
LG