Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську розпочалась дочасна агітація на довиборах у Раду – «Опора»


Верховна Рада України (ілюстраційне фото)
Верховна Рада України (ілюстраційне фото)

На 27-у окрузі в Дніпропетровську достроково стартувала виборча кампанія з довиборів депутата Верховної Ради України: потенційні кандидати, навіть не зареєструвавшись, фактично розпочали передвиборчу агітацію. Про це Радіо Свобода 2 червня повідомив довготерміновий спостерігач Громадянської мережі «Опора» Денис Давидов.

За його даними, наразі округ майорить зовнішньою рекламою однієї з потенційних кандидаток, хоча вона ще не зареєстрована ЦВК. Водночас білборди іншого кандидата, розміщені ще з нагоди 9 травня, з вулиць міста зникли не одразу після його реєстрації, а за певний час, зауважив Денис Давидов.

«На потенційних кандидатів не поширюється дія законів про вибори, оскільки вони ще не зареєстровані кандидатами. Відповідно всю роботу й всю агітацію, яку вони зараз здійснюють, вони роблять поза виборчими фондами. Ми це називаємо дочасною агітацією. Як таких, порушень немає, але є використання кандидатами «сірих зон» законодавства», – вважає Денис Давидов.

Водночас спостерігач «Опори» відзначив велику кількість охочих балотуватись в народні депутати на цьому окрузі.

«Дуже багато людей зараз заявляють про своє бажання балотуватись у цьому окрузі, але вони не зареєстровані ЦВК, хоча й активної діяльності не ведуть», – відзначив Денис Давидов.

За даними з ЦВК, наразі в окрузі офіційно зареєстровані троє кандидатів, усі самовисуванці, це місцевий бізнесмен, керівник партії «Громадська сила» Загід Краснов, громадська діячка Марина Денисенко та екс-журналістка Вікторія Шилова.

Довибори до Верховної Ради України на мажоритарному окрузі №27 з центром у Соборному (Жовтневому) районі Дніпропетровська оголошені через те, що депутат від округу Борис Філатов склав мандат у зв’язку з обранням його міським головою. Вибори на окрузі були призначені майже через півроку після обрання мера.

Вибори мають відбутись 17 липня.

XS
SM
MD
LG