Доступність посилання

ТОП новини

Детективи НАБУ затримали другого учасника схеми розтрати «кіотських коштів»


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Національному антикорупційному бюро України повідомляють про затримання ще одного підозрюваного у спробі розтрати коштів, отриманих за Кіотським протоколом.

«1 червня у місті Старобільськ Луганської області детективи НАБУ затримали другого підозрюваного у замаху на розтрату 480 мільйонів гривень, отриманих Україною згідно Кіотського протоколу», – повідомили у НАБУ 2 червня.

«Під час досудового розслідування встановлено, що затриманий за попередньою змовою з секретарем ДП «Українські екологічні інвестиції», якого було взято під варту 18 травня, створив під чужим іменем підконтрольну групу фіктивних підприємств, оформлених на підставних осіб. Таким чином він намагався створити уявну конкуренцію з метою забезпечення перемоги фіктивних суб’єктів господарської діяльності при проведенні державних закупівель на реконструкцію мереж освітлення на загальну суму понад 480 мільйонів гривень», – зазначили у НАБУ.

16 травня детективи НАБУ затримали секретаря комітету з державних закупівель державного підприємства «Українські екологічні інвестиції» за підозрою у замаху на розтрату «кіотських» коштів».

21 січня за результатами роботи НАБУ до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесли відомості за фактом замаху на розтрату державних коштів в особливо великих розмірах, отриманих за Кіотським протоколом.

Кіотський протокол – це міжнародна угода про обмеження викидів в атмосферу парникових газів. Ратифікувавши Кіотський протокол у 2004 році, Україна отримала можливість реалізувати невикористані нею квоти на викид вуглекислого газу.

XS
SM
MD
LG