Доступність посилання

ТОП новини

30 тисяч жителів міста на Дніпропетровщині залишилися без газу через аварію


30 тисяч жителів Петрошотравенська і довколишніх сіл Петропавлівського району на Дніпропетровщині вже тиждень залишаються без газопостачання через аварію на газопроводі. Інформацію про це підтвердили в Дніпропетровській облдержадміністрації.

За даними начальника управління паливно-енергетичного комплексу Дніпропетровської облдержадміністрації Едуарда Кирпичова, для розв’язання проблеми з газопостачанням, треба збудувати обвідну ділянку газогону довжиною в понад три кілометри. На це може знадобитись три тижні.

Водночас у компанії «ДПЕК», працівники якої, як зазначають в компанії, першими виявили прорив на газогоні, заявили, що ініціюють екстрену зустріч з владою та газівниками для розв’язання ситуації.

«З 26 травня місто не отримує газ через аварію на газопроводі. Порив газопроводу стався 24 травня. Співробітники ДПЕК шахтоуправління Першотравенське першими дізналися про аварію і повідомили в «Дніпропетровськгаз». Спільними зусиллями газівників і шахтарів були проведені перші заходи ліквідації аварії: забезпечений доступ в важкодоступне місце пориву (в плавнях річки Самари), відкачано воду. Вже 25 травня можна було відновити газопостачання Першотравенська і прилеглих сіл, але для прокладки нової труби, за попередніми оцінками, потрібно близько 10 мільйонів гривень», – заявили в енергетичній компанії.

Там також повідомили, що, здійснюючи гірничо-видобувні роботи в районі газогону, «виконали всі нормативні вимоги при веденні гірничих робіт, дотрималися всіх спеціальних рекомендацій вчених, вжили всіх заходів безпеки – але це не спрацювало».

У ДПЕК заявили, що готові взяти частину завдань з відновлення газопроводу на себе.

XS
SM
MD
LG