Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко розраховує на безвізовий режим України з ЄС в 2016-му


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявляє, що розраховує на надання Україні безвізового режиму з Європейським союзом у 2016 році.

«Ми робимо все можливе для того, щоб і парламент, і рада (ЄС – ред.) розглянули це до літа. Не виключено, на жаль, що може статися у вересні. Але я залишаюся оптимістом, що в 2016 році Україна отримає безвізовий режим», – сказав Порошенко на прес-конференції в Києві.

При цьому глава держави наголосив, що «жодних негативних сигналів із цього питання не існує».

Президент заявив, що нині в ЄС вирішують питання про надання Європейській комісії права тимчасово призупиняти безвізовий режим, проте, за його словами, це не стосується рішення Європейського парламенту і Ради міністрів внутрішніх справ про надання Україні безвізового режиму, яка виконала всі необхідні для цього критерії.

Порошенко додав, що ЄС не ставить під сумнів питання надання безвізового режиму Україні, питання лише в термінах ухвалення цього рішення.

Порошенко розраховує на безвізовий режим України з ЄС у 2016-му (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:31 0:00

У Європейському союзі у принципі схвалили надання громадянам України, що мають біометричні паспорти, права на безвізові короткотермінові (до 90 днів протягом кожних 180 днів) поїздки до країн «шенгенської зони» без права працевлаштування. Тепер це рішення Європейської комісії мають схвалити Європейський парламент і Рада ЄС. Останнім часом лунали припущення, що цей процес може бути дещо затриманий і через кризу з мігрантами, і через референдум у Великій Британії щодо виходу з ЄС. Офіційно в Євросоюзі про це мови немає. В уряді України розраховують на практичне запровадження безвізового режиму України з Європейським союзом на початку осені.

XS
SM
MD
LG