Доступність посилання

ТОП новини

У СММ ОБСЄ заявляють про втрату чергового безпілотника на окупованій території Донбасу


У Спостережній моніторинговій місії ОБСЄ заявляють про втрату безпілотника на території Донеччини, яку контролюють сепаратисти угруповання «ДНР».

За їхньої інформацією, це сталося 2 червня у районі селища Корсунь, що 12, 5 кілометрів на південний схід від лінії зіткнення.

У СММ ОБСЄ припускають, що безпілотник, ймовірно, збили.

Про втрату ще одного безпілотника на контрольованій підтримуваними Росією сепаратистами території спостерігачі ОБСЄ повідомили 27 травня. За їхньою інформацією, це сталося у селищі Озерянівка, за 35 кілометрів від Донецька. «Незадовго до втрати зв’язку, безпілотник зафіксував багатоцільову гусеничну машину, на якій була встановлена ракетна система «земля-повітря» (9K35 Стріла-10, 120 міліметрів», – зазначили в ОБСЄ.

У вересні 2015 року СММ ОБСЄ втратили ще один безпілотник. Тоді він також зафіксував пересування важкої техніки на підконтрольній сепаратистам території.

27 травня перший заступник голови СММ ОБСЄ Александр Гуґ заявив, що патруль спостережної місії потрапив під обстріл зі стрілецької зброї біля Авдіївки і Ясинуватої. За його словами, ніхто не постраждав. В ОБСЄ висловили щодо цього занепокоєння і закликали притягти винних до відповідальності.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже багато разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушується, в тому числі й із застосуванням важких озброєнь, що мали бути відведені. Сторони звинувачують у порушеннях одна одну й заперечують звинувачення на свою адресу.

XS
SM
MD
LG