Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти 22 рази обстріляли позиції українських військових – штаб


Українська сторона заявляє, що від початку доби і до 18:00 4 червня підтримувані Росією сепаратисти 22 рази обстріляли українські позиції. Це на п’ять обстрілів більше, ніж станом на цей же період 3 червня.

«Обстрілявши вночі з мінометів наші укріплення в районі Березового, противник продовжив вдаватись до збройних провокацій на Маріупольському напрямку. Позиції неподалік Павлополя та Широкина вдень чотири рази потрапляли під мінометний вогонь калібру 82 міліметри», – повідомили ввечері 4 червня у штабі української воєнної операції.

Обстріли відбулися й на інших напрямках, додають українські військові.

«З околиць Донецька бойовики обстрілювали опорні пункти сил АТО в районі Авдіївки та Пісків з великокаліберних кулеметів та гранатометів, а поруч Опитного по позиціях наших бійців російські найманці вели вогонь з озброєння БМП-2, зенітних установок ЗУ-23-2 та гранатометів», – додають у штабі.

В угрупованні «ДНР» нарахували за минулу добу понад 500 обстрілів контрольованої сепаратистами частини території Донецької області. Бойовики звинувачують Збройні сили України в обстрілах Ясинуватої, Докучаєвська, Горлівки, Донецька та їхніх околиць, а також сіл на півдні контрольованої сепаратистами території.

В угрупованні «ЛНР» кажуть про 26 обстрілів з боку ЗСУ впродовж доби 3 червня. За даними бойовиків, які контролюють частину Луганської області, найбільш інтенсивних обстрілів зазнали села Логвинове та Калинівка.

Угруповання «ДНР» і «ЛНР», які контролюють частини Донецької і Луганської областей, визнані в Україні терористичними.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже багато разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушується, в тому числі й із застосуванням важких озброєнь, що мали бути відведені. Сторони звинувачують у порушеннях одна одну й заперечують звинувачення на свою адресу.

XS
SM
MD
LG