Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі бойовики 44 рази обстріляли позиції військових – штаб


Проросійські бойовики, архівне фото
Проросійські бойовики, архівне фото

У штабі АТО заявляють, що за минулу добу на Донбасі проросійські бойовики 44 рази обстріляли позиції українських військових, зокрема на маріупольському напрямку – 24, на донецькому – 20 разів.

Як повідомляє прес-центр штабу, на маріупольському напрямку зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів та гранатометів різних систем бойовики декілька разів відкривали вогонь неподалік Водяного, Красногорівки та Мар’їнки, в районі Павлополя і Широкина сепаратисти обстріляли українські позиції двічі, використовуючи міномети калібру 82 міліметри.

За даними штабу, з настанням сутінок на донецькому напрямку бойовики з мінометів калібру 120 міліметрів двічі обстрілювали позиції українських військових біля Авдіївки, а біля Опитного та Пісків – з великокаліберних кулеметів, гранатометів, зенітної установки ЗУ-23-2 та 82 міліметрових мінометів.

На луганському напрямку була відносна тиша, додають українські військові.

В угрупованні «ДНР» заявляють, що за минулу добу українські військові 512 разів обстріляли їхні позиції. Раніше донецькі сепаратисти повідомляли про випадки порушення режиму тиші, проте останнім часом повідомляють про кожен окремий обстріл.

В угрупованні «ЛНР» стверджують, що українські військові сім разів обстріляли їхні позиції, зокрема райони села Калинове, села Новоолександрівка, сіл Калинівка та Лозове.

У квітні Тристороння контактна група ухвалила заяву, в якій підтримала намір усіх учасників Мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню на Донбасі з настанням Великодня і травневих свят. Режим повного припинення вогню мав настати з 30 квітня 2016 року. Попередні аналогічні домовленості були укладені в січні, але тоді бойові дії не припинилися.

Проте обстріли на Донбасі продовжуються, а сторони звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG