Доступність посилання

ТОП новини

Лідерові Партії зелених Німеччини погрожують після голосування щодо геноциду вірмен


Лідер Партії зелених Німеччини перебуває під захистом поліції через погрози вбивством, отриманих після голосування німецького парламенту про визнання першої світової війни епохи Османської турків масові вбивства етнічних вірмен як геноцид.

Прес-секретар лідера партії Джема Оздеміра, якого цитує Die Welt 5 червня, сказав, що «ми ніколи не відчували такої великої кількості погроз».

2 червня Бундестаг Німеччини майже одноголосно ухвалив резолюцію Партії Зелених про визнання вбивства близько 1,5 мільйона вірмен в Османській імперії як геноцид.

Туреччина, наступник Османської держави, каже, що вірмен загинуло набагато менше і через громадські безладдя, а не через заплановані зусилля уряду щодо знищення християнської меншості.

4 червня президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що «вірменське питання використовується в усьому світі як зручний інструмент для шантажу Туреччини».

«Ми ніколи не визнаємо звинувачення в геноциді», – сказав він.
Ердоган додав, що, з огляду на власний рекорд Німеччини під час Другої світової війни, вона не має права коментувати вбивства вірмен.

Після голосування 2 червня Німеччина стала 23-ю країною, яка визнала масові вбивства вірмен як геноцид.

XS
SM
MD
LG