Доступність посилання

ТОП новини

На сайті Київради петиція про заборону «Маршу рівності» набрала 10 тисяч підписів


Марш рівності у Києві, 2015 рік
Марш рівності у Києві, 2015 рік

Петиція про заборону проведення в Києві форуму «Київ Прайд 2016» та «Маршу рівності», запланованого на 12 червня, набрала необхідні 10 тисяч підписів.

Петицію, опубліковану на сайті Київської міськради, тепер має розглянути київська влада.

Документ зареєстрували 30 травня і 5 червня зібрала понад 10 тисяч підписів.

«Гей-паради та будь-які інші масові заходи ЛГБТ-активістів мають бути забороненими. В країні йде війна, чимало бійців повернулись з передової з психологічними проблемами. Влада, замість того, аби надавати належну підтримку нашим захисникам захищає всілякі «паради», які на даний час взагалі є недоречними…», – йдеться у петиції.

Раніше про впевненість у безпеці учасників форуму ЛГБТ «Київ Прайд 2016» в Києві заявив столичний голова Віталій Кличко. Також глава Національної поліції України Хатія Деканоїдзе заявила, що поліція готова гарантувати безпеку «Маршу рівності».

П’ятий міжнародний форум ЛГБТ «Київ Прайд 2016» відбудеться у Києві з 6 до 13 червня 2016 року. Гасло форуму – «Безпека людини – розвиток країни!» У програмі передбачені близько 20 просвітницьких та дискусійних заходів. Зокрема, 12 червня пройде традиційний Марш рівності – мирна хода на підтримку ідей особистої та суспільної безпеки, прав людини та проти дискримінації. У Києві проведення «Маршу рівності» часто супроводжується сутичками, зокрема минулого року внаслідок сутички під час «Маршу рівності» постраждали 3 міліціонери.

XS
SM
MD
LG