Доступність посилання

ТОП новини

Нетаньягу і Путін зустрінуться у Москві


Біньямін Нетаньягу
Біньямін Нетаньягу

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу у понеділок, 6 червня, прибуде з візитом у Москву, де, як очікується, зустрінеться з президентом Росії Володимиром Путіним.

Прес-служба Нетаньягу повідомила у неділю, що сторони мають намір обговорити «регіональні теми, зокрема боротьбу з тероризмом, ситуацію в Сирії, перспективи дипломатичного процесу між Ізраїлем і палестинцями».

В офісі ізраїльського прем’єра також зазначили, що візит відбуватиметься в рамках відзначення 25-річчя з моменту відновлення дипломатичних відносин між Росією й Ізраїлем (відносини між СРСР і Ізраїлем були розірвані від початку так званої Шестиденної війни у червні 1967 року до їхнього відновлення у 1991 році).

Візит Біньяміна Нетаньягу у Москву 6 червня буде третім його приїздом у Росію від вересня минулого року. У квітні Нетаньягу і Путін зустрічалися у Москві, щоб скоординувати зусилля у сирійському питанні.

Ізраїль загалом тримається осторонь конфлікту у Сирії. Однак керівництво країни визнає, що посилено вартує на півночі (де Ізраїль межує з Сирією і Ліваном), щоб попередити перекидання зброї для радикального угруповання «Хезболла».

XS
SM
MD
LG