Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу сепаратисти на Донбасі 35 разів відкривали вогонь – штаб АТО


Проросійські бойовики, архівне фото
Проросійські бойовики, архівне фото

Прес-центр штабу АТО у понеділок повідомляє, що проросійські сепаратисти за минулу добу 35 разів відкривали вогонь на Донбасі. Про це йдеться в повідомленні прес-центру на сторінці у Facebook.

За даними штабу, 19 обстрілів було на маріупольському, 13 – на донецькому та 3 – на луганському напрямках.

Українська сторона повідомляє, що бойовики використовували важку артилерію біля Станиці Луганської, Новозванівки, Авдіївки, Опитного, Пісків, шахти Бутівка, Майорська, Миронівського, Луганського, Новобродівки, Павлополя, Красногорівки. Неспокійно було також біля Мар’їнки, Новотроїцького, Широкина та Лебединського.

Крім того, у неділю ввечері група з 10 бойовиків здійснила спробу пройти вздовж залізничної колії поблизу станції Майорськ.

«Наші бійці відкрили вогонь на ураження. Під прикриттям 120-міліметрового міномета диверсанти відійшли назад», – уточнили в штабі.

В окремих випадках українські військовослужбовці відкривали вогонь у відповідь, зазначили в штабі.

Сепаратисти, зі свого боку, звинувачують українських військових у порушенні Мінських домовленостей. В угрупованні «ЛНР» заявляють, що ЗСУ не дотримуються норм про відведення від лінії розмежування важкого озброєння. В угрупованні «ДНР» заявляють, що ЗСУ стягнули поблизу Новотроїцького чотири самохідні артилерійські установки «Гвоздика».

В обох угрупованнях поки не повідомляють, як минула попередня доба на територіях, які контролюють сепаратисти.

XS
SM
MD
LG