Доступність посилання

ТОП новини

Сирія: опозиція за підтримки коаліції на чолі зі США наблизилась до важливого центру ісламістів


Бійці «Сирійських демократичних сил» на позиції поблизу Манбіджа, Сирія, кінець травня 2016 року
Бійці «Сирійських демократичних сил» на позиції поблизу Манбіджа, Сирія, кінець травня 2016 року

Сирійські опозиційні сили за підтримки військових коаліції на чолі зі США підійшли впритул до міста Манбідж, одного з вирішальних центрів для екстремістського угруповання «Ісламська держава» на півночі Сирії.

Британська «Сирійська обсерваторія з прав людини» повідомила 5 червня, що «Сирійські демократичні сили» (SDF) опинилися за 5 кілометрів від Манбіджа.

За останній тиждень авіаудари коаліції для підтримки курдських бійців та сирійських арабів помітно вплинули на просування опозиційних сил в районі Манбіджа, яке є для ісламістів стратегічним.

Наступ «Сирійських демократичних сил» відбувається на тлі інших активних дій сирійських урядових військ за підтримки Росії в провінції Ракка, що є оплотом для угруповання «Ісламська держава».

Манбідж лежить на маршруті, що з’єднує Ракку з турецьким кордоном, звідки ісламісти отримують важливі поставки і рекрутів з-за кордону для своїх сил.

Центральне командування США, що здійснює нагляд за операціями в Сирії заявило 4 червня, що сили SDF захопили понад 100 квадратних кілометрів території за минулий тиждень.

В ООН заявили про втечу щонайменше 20 тисяч мирних жителів через бойові дії поблизу Манбіджа.

Близько 270 тисяч людей були вбиті і мільйони стали біженцями в сирійській громадянській війні, що почалася в 2011 році.

XS
SM
MD
LG