Доступність посилання

ТОП новини

Опитування: росіяни відчули цензуру в країні


Лише третина росіян вважає, що свободі слова в Росії нічого не загрожує, а влада не обмежує діяльність ЗМІ, свідчать дані опитування громадської думки, проведеного «Левада-центром» у травні, опубліковані РБК.

У 2000 році впевнених у відсутності загрози свободі слова було 58 відсотків. За 16 років керівництва Володимира Путіна число оптимістів знизилося майже на чверть – до 35 відсотків. Це мінімальний показник за весь час проведення аналогічних опитувань, відзначають соціологи.

Більшість опитаних вважає, що на російських телеканалах є цензура. 16 відсотків впевнені в цьому, ще 42 відсотки схиляються до цього. Згідно з опитуванням, у росіян є постійний запит на плюралізм думок на телебаченні і радіо. Більшість вважає, що країні необхідний телеканал, на якому критикують владу і відсутня цензура. У цьому переконані 15 відсотків респондентів, схиляються до таких висновків – 39 відсотків. Разом із тим майже половина опитаних вважає, що взаємини телебачення і влади в подальшому не зміняться.

При цьому більшість опитаних вважають за краще дізнаватися новини за допомогою телебачення і не шукають йому альтернативи. 60 відсотків громадян щодня дивляться новинні програми. 16 відсотків опитаних використовують радіо як джерело отримання інформації.

XS
SM
MD
LG