Доступність посилання

ТОП новини

Поліція Казахстану: в Актобе вбили ще 5 озброєних чоловіків


Поліція Казахстану заявляє, що вбила ще п’ятьох озброєних чоловіків і заарештувала двох у місті Актобе в Казахстані, де 5 червня був скоєний напад на магазини зброї і військову частину.

«Ситуація в Актобе стабільна, підприємства і громадський транспорт функціонують нормально», – повідомляє 6 червня Міністерство внутрішніх справ через день після того, як у місті оголосили найвищий, «червоний» рівень терористичної небезпеки.

Раніше міністерство повідомляло про загибель чотирьох нападників і затримання сімох інших під час оголошеної антитерористичної операції.

5 червня в Актобе кілька десятків людей пограбували два магазини зброї, убивши при цьому продавця і відвідувачів, а потім, захопивши пасажирський автобус, спробували атакувати військову частину. Атака була відбита, однак частина нападників (за даними МВС Казахстану, їх було не менше 27) зникла в невідомому напрямку. В результаті нападу загинули шестеро людей, ще 11 були поранені.

Представник МВС Казахстану Алмас Садубаєв заявив, що нападники, ймовірно, є «радикальними прихильниками нетрадиційних релігійних течій».

Сили безпеки почали антитерористичну операцію. За даними ЗМІ, в Актобе та декількох великих містах Алмати, Актау і столиці Астані закрили магазини зброї, їх посилено охороняють.

Як передає видання Tengrinews.kz, 6 червня поліцейські патрулюватимуть також магазини зброї в західних Мангістауській та Атирауській областях.

Мотиви нападів наразі невідомі.

Актобе, розташоване за 100 кілометрів від кордону з Росією, 2011 року стало місцем першого у Казахстані нападу смертника.

XS
SM
MD
LG