Доступність посилання

ТОП новини

МВС Казахстану: в Актобе загинули щонайменше 17 людей


Кадр із відео в Youtube, на якому видно озброєних людей на вулицях Актобе
Кадр із відео в Youtube, на якому видно озброєних людей на вулицях Актобе

Під час стрілянини в місті Актобе загинули 17 людей, повідомляють у Міністерстві внутрішніх справ Казахстану.

Серед них – 11 ймовірних учасників недільного збройного нападу, троє військових, продавець і відвідувач магазину зброї, а також співробітник охоронного агентства. За даними Міністерства охорони здоров’я Казахстану, ще 38 людей поранені.

У місті оголошений найвищий, «червоний» рівень терористичної небезпеки. Жителів закликають «залишатися в приміщеннях і обмежити рух містом».

5 червня в Актобе кілька десятків людей пограбували два магазини зброї, а потім, захопивши пасажирський автобус, спробували атакувати військову частину. Сили безпеки відбили напад, частина нападників (за даними МВС Казахстану, їх було щонайменше 27) зникла в невідомому напрямку. Затримали сімох підозрюваних.

Представник МВС Казахстану Алмас Садубаєв заявив, що нападники, ймовірно, є «радикальними прихильниками нетрадиційних релігійних течій».

Мотиви нападів наразі невідомі.

Актобе, розташоване за 100 кілометрів від кордону з Росією, 2011 року стало місцем першого у Казахстані нападу смертника.

У Кремлі заявили, що події в Актобе є внутрішньою справою Казахстану. Приводу для посилення на російсько-казахстанському кордоні немає, заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

XS
SM
MD
LG